Ontdek de groene, authentieke omgeving van onze site

Waterfront is gelegen in het dorpje Kwatrecht, ten oosten van Gent bij Melle. Natuurparken, wandelroutes en Schelde fietspad zijn aangrenzend aan de site. Op onze site vindt u alles om een uniek feest te geven. U kan uw gasten verrassen met een creatieve aankleding, kampvuur, optreden, een feestmaal aan de Schelde, zwempartij, kampvuur en dansfeest.

Er zijn 2 tuinen met uitzicht over de Scheldevallei, waterbekken met bronwater, feestzaal met catacomben, een galerieruimte en een 16e-eeuwse Scheldemuur met de ingang van de grotten van Kwatrecht.

De fabriekssite heeft een romantisch verlichte toegangsweg van 170 m, en bezorgt uw gasten een idyllisch onthaal. Ook wat de bereikbaarheid betreft, zijn er heel wat mogelijkheden. Zo heeft de site een eigen treinhalte en kunt u uw gasten vanaf het perron naar de feestsite begeleiden. Halte Kwatrecht is 3 min. van Gent St. Pieters. Voor wie met de auto komt: Waterfront ligt op 2 minuten rijden van de E4, E40 en E17, uiterst goed bereikbaar met ruime parking. Een aangelegen extra bijkomende grote parking kan gehuurd worden. Fietsers vanuit Gent kunnen het zeer mooi fietspad langs de Schelde nemen en in Melle de brug oversteken, waarna zij de dijk verder volgen tot aan de fabriekssite.

Overnachten voor de iets ouderen is er een aan te raden Hotelletje 1km verder op de Brusselse Steenweg te Melle; 't Lepelbed genaamd: zeer goed, verzorgd met Franse sfeer. Reserveren is aan te raden.

Een historische setting

Waterfront- is een oude fabrieksite aan de Schelde met een rijk verleden, gelegen in het dorp Kwatrecht ten oosten van Gent voorbij Melle.

Quaet-atrecht, later Quatrecht, zou vermoedelijk verwijzen naar een oud voorhistorisch dorp van Atrebaten, een Keltische bevolkingsgroep op het einde van de 4e eeuw na Christus, die zich op dit terrein aan de Schelde hadden gevestigd.  De fabrieksite heeft een eeuwen oude geschiedenis, en was ooit het belangrijkste punt van het dorp.

De eerste industriële activiteiten begonnen door het ontginnen van de kalkondergrond en het bronwater, dat via aquaducten van verderop werd aangevoerd. Het water van deze bronnen was gekend als "le meilleure eau du table", en men stichtte hier "La source Cristal de Quatrecht".

Naast deze bron zijn er ook "Les Grottes de Quatrecht", grotten die men rond de eeuwwisseling (1900) kon bezoeken tot 1914, waarna zij gesloten werden.
Achtereenvolgens waren er de volgende activiteiten: een tulefabriek - een looierij, jaar 1830, - een cement fabriek en een textiel fabriek tot 1982.
Ooit bouwde men hier een cementen schip, dat bij het te water laten midden de Schelde zonk.

Heel de fabriekssite en vooral het catacomben gebouw met BAR, behoort thans tot het bouwkundig erfgoed, gebouwd ver vóór de tijd van Napoleon, en kan dienen voor dansfeest, binnen receptie, ceremoniële Hollywood- viering, optredens, of een feestmaal.HUUROVEREENKOMST H. W A T E R F R O N T Zaalverhuur “ WATERFRONT” verhuurt de locatie in hoedanigheid van bevinding aan ………… op ……..voor de som van 3.000€. Vanaf 200 genodigden + 600€.
Een boeking waarborg van 1.000€ wordt gevraagd voor de confirmatie.
Deze waarborg wordt ingehouden bij annulatie. Het resterende bedrag en een drankforfait van (+- aantal genodigden)
wordt vereffend ten laatste 2weken vóór de feestdatum.
Een waarborg van 400€ wordt voorzien voor eventuele bijkomende kosten of schade. Het resterende saldo wordt
na het feest terug gestort. Gelieve het bank nr. onderaan te vinden.Inbegrepen in de huur; feesttafels, stoelen, receptietafels, drank en champagne koelers, tapinstallaties, prieeltje, rode loper,
tuinbanken, muziekinstallaties, kandelabers, vazen, kampvuurhout, vestibule, lichteffecten, grote fotokader, vintage salonnetje,
fotokadertjes, decoratie materiaal, pagodetentjes, grote tent, schrijfbord, wegwijzertjes, paletten, enz. enz. enz.Algemeen: Externe catering is niet toegelaten. De algemene drankvoorziening wordt voorzien door Waterfront aan goedkoop tarief. Wijn en cava mag extern zonder kurkrecht. Waterfront heeft ook een eigen excellent aanbod.Drankbediening wordt voorzien door Waterfront of in samenspraak.Huurder zal zijn feestschema voorleggen op voorhand, en bij structurele veranderingen,
aanbrengen van eigen decoratie of boren in de muren eerst in overleg gaan met Waterfront.Zwemmen in de vijvers zonder badmeester en wensballonnen zijn verboden of op eigen risico.
Pijlvuurwerk en confetti zijn verboden. Na zonsondergang is zwemmen verboden.
Geen overdadige geluidshinder na 22 uur in open lucht. Bij overmatige geluidsfrequentie bij hetdansfeest in de Catacomben de dubbele deur, grenzend aan de grote zaal, te sluiten.
Er rest nog de deur van de ingang.
De voorziene geluidsapparatuur met begrenzer te gebruiken in de catacomben.
Voor de grote feestzaal is er een Boze installatie voorzien voor achtergrond muziek.
Versterkte Live optredens worden binnen begrenst.Versterkt geluid buiten wordt beperkt tot achtergrond muziek. Akoestische optredens buiten is toegelaten. Fuiven met ingang betaling zijn niet toegelaten.
Bij een nacht feest zal men in de latere uren een sfeerbeheerder voorzien ter voorkoming van geluidoverlast op de site
en aan de straatuitgang. Een sfeerbeheerder kan ook door ons voorzien worden, of in overleg met het bar personeel.
Sluitingsuur van de fabriekspoort is 4 uur.
Verbruik van stroom/water/toiletattributen voor het nafeest is 130€.
Eventuele extra parking kan gehuurd worden van de aangrenzende schoolparking aan 125€. Na - Opruim: AL het meegebrachte: feestattributen, afval en drankflessen terug mee te nemen. De Site, zalen, terrein en materieel netjes achter te laten zoals men het heeft aangetroffen. Materiaal terug plaatsen op de voorziene plaats. Schuren van de zalen is voor Waterfront.Personeel kan voor naopruim ook ingehuurd worden. Voor verdere info altijd welkom. Metdank voor uw boeking. Paul Gentils.Verhuurder Huurder + adres.H. WA T E R F R O N T ADR.14 Kloosterstr. WETTEREN.B. 9230 BELGIE. TEL.092523343