top of page
P. Gentils

Ontdek de groene, authentieke omgeving van onze site

Waterfront is gelegen in het dorpje Kwatrecht, ten oosten van Gent bij Melle. Natuurparken, wandelroutes en Schelde fietspad zijn aangrenzend aan de site. Op onze site vindt u alles om een uniek feest te geven. U kan uw gasten verrassen met een creatieve aankleding, kampvuur, optreden, een feestmaal aan de Schelde, zwempartij, kampvuur en dansfeest.

Er zijn 2 tuinen met uitzicht over de Scheldevallei, waterbekken met bronwater, feestzaal met catacomben, een galerieruimte en een 14e-eeuwse Scheldemuur met de ingang van de grotten van Kwatrecht.

De fabriekssite heeft een romantisch verlichte toegangsweg van 170 m, en bezorgt uw gasten een idyllisch onthaal. Ook wat de bereikbaarheid betreft, zijn er heel wat mogelijkheden. Zo heeft de site een eigen treinhalte en kunt u uw gasten vanaf het perron naar de feestsite begeleiden. Halte Kwatrecht is 3 min. van Gent St. Pieters en Aalst. Voor wie met de auto komt: Waterfront ligt op 2 minuten rijden van de E4, E40 en E17, uiterst goed bereikbaar met ruime parking. Een aangelegen extra bijkomende grote parking kan gehuurd worden. Fietsers vanuit Gent kunnen het zeer mooi fietspad langs de Schelde nemen en in Melle de brug oversteken, waarna zij de dijk verder volgen tot aan de fabriekssite. Een fietssnelweg vanuit Merelbeke is ook ter beschikking.

Overnachten voor de iets ouderen is er een aan te raden Hotelletje 1km verder op de Brusselse Steenweg te Melle; 't Lepelbed genaamd: zeer goed, verzorgd met Franse sfeer. Reserveren is aan te raden.

De hotelkamers op de site zijn in aanbouw.

Een historische setting

Waterfront- is een oude fabrieksite aan de Schelde met een rijk verleden, gelegen in het dorp Kwatrecht ten oosten van Gent voorbij Melle.

Quaet-atrecht, later Quatrecht, zou vermoedelijk verwijzen naar een oud voorhistorisch dorp van Atrebaten, een Keltische bevolkingsgroep op het einde van de 4e eeuw na Christus, die zich op dit terrein aan de Schelde oever hadden gevestigd.  De fabriek site heeft een eeuwen oude geschiedenis, en was ooit het belangrijkste punt van het dorp. Quaet-Atrech staat reeds aangegeven op de oudste landkaarten der Nederlanden. 

De eerste industriële activiteiten begonnen door het ontginnen van de kalkondergrond en het bronwater, dat via aquaducten van verderop werd aangevoerd. Het water van deze bronnen was gekend als "le meilleure eau du table", en men stichtte hier "La source Cristal de Quatrecht" met een verdeelpunt in Gent .

Naast deze bron zijn er ook "Les Grottes de Quatrecht", grotten die men rond de eeuwwisseling (1900) kon bezoeken tot 1914, waarna zij gesloten werden door de 1e wereldoorlog.
Achtereenvolgens waren er de volgende activiteiten: een tulefabriek - een looierij, jaar 1830, - een cement fabriek en een textiel fabriek tot 1982.
Ooit bouwde men hier een cementen schip, dat bij het te water laten midden de Schelde zonk.

Heel de fabriekssite en vooral het catacomben gebouw met BAR, behoort thans tot het bouwkundig erfgoed, gebouwd ver vóór de tijd van Napoleon, en kan dienen voor dansfeest, binnen receptie, ceremoniële Hollywood- viering, optredens, of een feestmaal.

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

BEDRIJFFEESTEN 2021:   NAAST PRIVE FEESTEN

 

 HONDA.BE  -  VAN DE MOORTELE  -  SMART PHOTO  -  MOOD MAKER  -  PANAMA 

VOORHEEN:

INNOGENETICS 

BIOTECHNOLOGY FOR HEALTHCARE

en vele anderen.

bottom of page